2021-06-04
自從大學year1既ocamp 去食過之後,就好耐無機會再去,但就對佢念念不忘。店內懷舊有人情味,系好傳統飲茶既地方。今日同羊咩拍拖就打算帶佢去食 下回味下,但無奈真系太多人排隊,我地唯有買外賣去附近海傍食,都幾有feel,我地以前成日去個度拍拖,坐下chill下。我地今次目標系食佢地既人氣點心:炸鮮奶,蟹膏燒賣皇,新興蝦餃皇同皇牌流沙包!但好可惜炸鮮奶一早賣曬,佢真系好好食,甜度啱啱好,出面炸到脆卜卜,濃郁奶香。🥟蟹膏燒賣皇 $24豬肉味香,口感肉質彈牙,就系個種特別既茶樓燒賣味道,蟹膏味唔太出,味道普通地好食。 配上辣椒豉油!無得輸!😋😋UMAI: 7/10🥟新興蝦餃皇 $24蝦好新鮮,彈牙,粒粒飽滿,皮厚度岩岩好,入面有少少筍尖,口感豐富😋😋UMAI: 7.5/10🥯皇牌流沙包 $21佢真系 非一般既流沙包,奶黃餡料加上鹹蛋黃,令佢有鹹鹹甜甜既味道,令人欲罷不能。甜度味道剛剛好,餡料飽滿,金黃,滿足!流曬口水😋😋UMAI: 9.5/10🌟整體CP值:7.5/10 每一樣點心都好味,感受到個份懷舊人情味推介:蝦餃,流沙包😆😆🌟
🥟蟹膏燒賣皇 $24
😋😋UMAI: 7/10
🥟新興蝦餃皇 $24
😋😋UMAI: 7.5/10
🥯皇牌流沙包 $21
😋😋UMAI: 9.5/10
推介:蝦餃,流沙包😆😆🌟