2018-08-13
今日我要同男朋友要過澳門,需要係上環上船。因為大家沒有食早餐,上船前大家都肚餓,所以我地就決定係信德中心食小小野。之前成日聽白熊咖哩都幾出名,最後決定揀呢間食個午飯。我地分別叫左:日式白汁焗雞皇飯,等左成40分鐘。等左甘耐,一上菜就急不及待開始食架啦,點知發現焗飯入面既西蘭花有菜蟲。通知左職員,但係估唔到職員諗住換個淨湯烏冬比我地,完全唔合理。因為價錢同焗飯吾同,份量都吾同,服務態度及處理手法真係有待改善!最後我地沒有換到,因為趕時間同埋覺得唔值。食落,雞肉是鞋的,白汁配飯都唔係想象中甘好味。咖哩雞肉烏冬,温泉蛋需要額外加。烏冬口感還算可以,咖哩味香而不辣,如果要加辣,枱面有辣椒油可任加。另外,雞肉比較碎。野飲叫左奶昔,得甜味,陣味有啲假,擺耐左仲分左上下兩層。如果吾係呢個商場選擇少同比呢間的名氣吸引,都吾會有今次的不愉快事件。之後我地未必會再光顧。
之前成日聽白熊咖哩都幾出名,最後決定揀呢間食個午飯。
我地分別叫左:
野飲叫左奶昔,得甜味,陣味有啲假,擺耐左仲分左上下兩層。