餐廳: 意壽司-心意之日本料理
資訊:

2020-03-23 70 瀏覽
今日就去左荃灣愉景新城搵朋友,行左一陣之後,就開始肚餓,咁我地就去搵野食,我就比較想食日本野,所以朋友就帶左我去香車街街市,附近食一間街坊日本料理去到門口店舖裏面已經有好多人了,等左一陣先到我地,店員服務好親切,會主動倒茶俾我地飲,望了餐牌每款食物價錢都非常抵食,而且仲唔會收加一服務費,客人人流不斷,証明依間日本料理,受歡迎程度都十分之高帶子蟹膏刺身$65/4件香濃既蟹膏更能帶出帶子既鮮甜味道,食落有層次感日式煎餃子$28/4件煎餃子皮薄多汁,而且外層食落仲好香脆雪酒煮花甲$62花甲大隻肥厚,新鮮而且冇沙鵝肝和牛粒石頭飯$72石鍋能夠令飯保持到熱度,鵝肝香口,和牛粒份量都好多,牛肉味香濃,好有嚼口

帶子蟹膏刺身$65/4件
香濃既蟹膏更能帶出帶子既鮮甜味道,食落有層次感

日式煎餃子$28/4件
煎餃子皮薄多汁,而且外層食落仲好香脆

雪酒煮花甲$62
花甲大隻肥厚,新鮮而且冇沙

鵝肝和牛粒石頭飯$72