最近得知Black coffee係觀塘開左分店,而且菜式又唔一樣,令我又引吾住想去食啦。餐廳位於裕民坊的2樓,環境舒適地方不大,但贏在價錢性格比高,由其是店裡的甜品。⭐自家製手打雞肉蝦餅蝦餅外酥內嫩,餅皮包裹著打碎左雞肉和蝦肉,食落口感有D似豆腐,點小小辣醬,惹味可口。⭐慢煮牛面肉配蒜蓉抄意粉慢煮的牛面肉質鮮嫩多汁,而且濃頭好香好入味。搭配蒜蓉抄意粉,意粉滿有口感,好味。⭐香煎口水雞扒漢堡包配雜菜沙律雞扒睇落好大塊,嫩滑的口水雞扒,有小小辣,雞肉鮮嫩多汁,味道好搭配。而且鮮嫩多汁搭配著脆口的漢堡皮,口水汁有小小辣,搭配著清新爽口的雜菜沙律,滿足。⭐三重朱古力窩夫(全份)配朱古力雪糕呢個窩夫真係有驚喜。香濃的朱古力搭配著軟綿的窩夫和冰涼的雪糕,不太甜,朱古力味濃郁,而且窩夫充滿口感和蛋香。⭐玫瑰蜜桃果茶清新怡人的花香,帶點酸酸味道,十分解膩。⭐抹茶鮮奶抹茶牛奶D奶泡仲打得好靚,拉花有2個小心心,入口滑溜,香濃抹茶口感。

⭐自家製手打雞肉蝦餅

⭐慢煮牛面肉配蒜蓉抄意粉

⭐香煎口水雞扒漢堡包配雜菜沙律

⭐三重朱古力窩夫(全份)配朱古力雪糕

朱古力味濃郁,而且窩夫充滿口感和蛋香。

⭐玫瑰蜜桃果茶

清新怡人的花香,帶點酸酸味道,十分解膩。

⭐抹茶鮮奶