2021-06-13 70 瀏覽
去開觀塘;試新嘢!見呢間嘢網上Comments唔錯;早一晚訂定位;gogogo!一入到去;覺得裝修都幾雅緻~very 打卡able=] 好適合女仔去食嘢;都見到有幾檯女仔邊飲酒邊食嘢 (但menu上面又無酒飲;想飲酒嘅朋友可以事先打電話了解一下)點知。。。對上一張未食完;要等一下喇~等咗~15分鐘;坐低睇menu; 見檯檯都有叫薯條;心思思想叫;但又覺得食唔曬。。。叫其他嘢啦叫咗:蝦他他雖然羊肉之後上;可能會影響少少個味;但其實幾fresh; 口感清新;最適合做appetizer 了吉列蠔 : 超值!!cp值超高之選;58蚊有4隻吉列蠔;仲要個粉唔算厚;咬開仲非常juicy; 大家不妨試試!蟹膏蟹肉意大利麵:呢個意大利粉。。非常足料;蟹膏同蟹肉嘅配搭 非常鮮味 =] 燒羊肉配咖喱忌廉醬 (with butter rice): 以香港standard 來說,呢個羊肉算煮得好好味;畢竟香港無乜新鮮羊賣。。羊亦唔係主要肉類;個羊ok 但個醬更驚喜! 我起先食d飯就覺得。。邊part 似butter rice 呀?但一定要配埋個醬;個醬加上羊肉。。真係有畫龍點睛之效~法式多士:呢個相對普通d;
去開觀塘;試新嘢!

點知。。。對上一張未食完;要等一下喇~
等咗~15分鐘;坐低睇menu;
見檯檯都有叫薯條;心思思想叫;但又覺得食唔曬。。。
叫其他嘢啦

叫咗:
蝦他他

法式多士:
呢個相對普通d;雖然d蛋液係到中間都有;一d都唔乾。。。但。。就真係唔算特別。。建議大家可以試試個crepe; 可能吸引d

雖然上菜次序有d亂 (上完主菜再到蝦他他);但服務算唔錯;其實成個班底(at least 樓面)都好年輕~ 但service 都係up to standard ;  唔洗叫都會主動換碟;收碟速度都快~ 雖然檯檯爆滿;但都可以做到一叫就有人理。。都真係唔錯
上菜速度都唔會太快/慢;呢吓真係要讚;因為好多地方都做唔到~

如果下次再去;真係想試試佢哋個crepes
15 分鐘 (堂食)