2021-04-18 83 瀏覽
有時搵嘢食 來來去去淨係識得去商場鋪或者地舖 朋友就介紹話不如搵吓工廈啲好嘢食 然後就喺檸檬地圖搵到呢間黃店💛於是星期五放工就嚟到觀塘嘅工廈 入面環境細細地 全部都係坐高枱高櫈 如果係要求一個好舒適環境又有卡位嗰啲就唔啱你喇🤣佢位置唔多 不過其實坐得唔迫 枱與枱之間隔好開 嗰日星期五晚都幾多人嚟食 我嚟到就啱啱好有張枱可以坐睇相都知有幾黃了💛唔敢講太多 而家講咩都有機會被控 大家睇圖吧😌🍱牛肉湯咖喱定食 $62 (轉烏冬 +$10)一擺上枱已經聞到湯咖喱嘅香味🍛即刻試下飲啖😂😂超濃郁的呢👯‍♀️烏冬煮到好彈牙 +$10都抵🤣牛肉份量好多 全部薄切 好好咬😍我哋當佢係沾麵咁食😂將啲烏冬放落成碗湯咖喱😍另外亦加+$9叫咗隻醬油蛋🍳流心嘅蛋加咖喱撈落烏冬 每啖烏冬都沾滿蛋同咖喱 好滿足😋🍚溫泉蛋香蒜西冷丼 $90雖然用紙碗裝 但賣相一樣好好睇💛碗上舖滿牛柳 不得不讚我嘅食法係將蛋吉爆 撈勻碗飯先食😉救命佢個牛肉汁加蛋汁撈飯超正🥺🥺醬汁甜甜地 係有類似牛角嘅味道🤩仲有牛柳 佢大概整到medium 剛剛好不會韌 淋淋地又有咬口 總之食呢碗飯我都唔知講咗幾多次好好食🥺係幸福嘅味道🍢免治雞軟骨串 $2

🍱牛肉湯咖喱定食 $62 (轉烏冬 +$10)
烏冬煮到好彈牙 +$10都抵🤣
牛肉份量好多 全部薄切 好好咬😍
我哋當佢係沾麵咁食😂將啲烏冬放落成碗湯咖喱😍

🍚溫泉蛋香蒜西冷丼 $90
雖然用紙碗裝 但賣相一樣好好睇💛碗上舖滿牛柳 不得不讚
總之食呢碗飯我都唔知講咗幾多次好好食🥺係幸福嘅味道

🍢免治雞軟骨串 $22
好特別 因為佢唔係平時食開嘅炸軟骨串 口感大大不同🍢佢係用雞肉包住雞軟骨碎 所以咬落啖啖肉 但咬咬又會咬到雞軟骨碎 所以係外面淋 入面就有咬口 而且出面用咗日式燒汁 令雞肉味昇華👍🏻

🍇白提子梳打 $22
第一次認識呢支汽水🤣雖然少貴 但係好好飲 好有當年qoo嘅味道🤣( #暴露年齡系列 ) 但係又冇qoo咁甜 好清新😺