2021-02-26 124 瀏覽
週一的午餐,想延續六日放假的氣氛,特意挑選一間位於觀塘APM側工廈14樓新開張的一間簡約風Cafe。一到門口,已經被門口的大型乾花束吸引!呢間Cafe主打法日料理, 係同區算係比較特別,觀塘區可以平價錢食到法日fusion菜,都算係大抵呀!由於我太遲食午餐,可能已經過咗午膳時間,客人不算多,環境幾清靜。喺觀塘區可以平價錢食到法日fusion菜,都算係大抵呀!Menu見到一般Cafe都食唔到嘅油封鴨腿,朋友話想試吓佢做唔做到法國餐廳既味道,所以就叫油封鴨腿,同埋香蒜辣蟹肉意粉,另外加咗個明太子薯條做小食。油封鴨腿有驚喜,鴨味濃郁,伴菜有海苔薯蓉,薯蓉好綿滑,加埋海苔都係第一次食,估唔到呢個配搭係幾正既!而蟹肉意粉算係每間Cafe都會有嘅食物,但都冇令人失望,飽肚抵食。另外,可能因為係法日料理,雖然餐牌寫辣,你食落口其實辣味唔重,岩哂我呢啲又想食蟹肉意粉又怕辣既人。👹至於呢個明太子薯條都正架,明太子不嬲都係大熱既食材,最正嘅係店主一啲都唔吝嗇,大量嘅明太子醬係重點,本身為咗影相,都放咗一段時間先食,但係薯條可以繼續保持香脆,唔會話擺下就淋咗,好岩做大家吹水伴碟嘅小食!最後埋單每個人都唔洗百

油封鴨腿

喺觀塘區可以平價錢食到法日fusion菜,都算係大抵呀!

香蒜辣蟹肉意粉

最後埋單每個人都唔洗百幾蚊,價錢合理😇
2021-02-08
油封鴨腿