2021-07-11 521 瀏覽
觀塘角落人龍刀削麵近排在牛頭角工作,每次食午飯都頭痛😥,好似去咗中環咁!準時一點⏰就來個動物大遷徙🦬🐃🐫🐄🦒🐘🦓!要搵位都幾難!所以要搵間好食嘅好重要!唔係排到隊嚟又唔好食!就真係衰過唔食🤣!朋友介紹下鎖定目標😠!一放食飯9秒9,逢人過人、逢🚖過🚘,跑到去觀塘呢間麵店!講真,因為佢屈咗上二樓,所以唔帶路都未必搵到😌!去到已經人山人海排曬隊😭!堂食外賣嘅人一大堆😓!我等!結果係值得嘅😚!🌼老壇酸菜魚刀削麵 $58包飲品幾乎每台都有叫😂!大大碗,魚肉量多😙!生魚🐟製嘅魚肉片夠厚夠滑👅!個麵好粗、好有咬口!夠正宗!食食吓突然聽到嘭!嘭!聲!原來師父在半開放廚房即場整麵😍!廚酸菜及芽菜好好味!必試🤩🤩!🌼蕃茄🍅魚湯麵 $58包飲品個湯超級濃,好好飲🤪🤪!本來都叫刀削麵,點知來咗手拉麵,就試吓喇😆!一試發覺仲好味😆!啲幼幼嘅麵好掛汁!🌼蒜泥白肉有心機👍🏻!比「坦」仔嘅好食!每舊肉中間都包住一片青瓜🥒,再逐一捲成一圈圈!口感味覺都一流😋!🚚生記山西刀削麵觀塘康寧道45號宜安中心1樓B室
觀塘角落人龍刀削麵

🌼老壇酸菜魚刀削麵 $58包飲品