裝飾睇得出好擺心機🤩座位都好寬敞 位置比我想像中多 lunch hour早咗去所以都有位揀 有得坐半圓嘅卡位✌🏻出面即使好熱 但望住佢所有擺設飾物咁blue就會心情平靜啲⛵望住希臘啲相都扼自己去緊旅行咁kekee menu款式好多 50幾蚊起嘅餐包埋餐湯&甜品&飲品 仲要個餐嘅份量唔細 整體性價比幾高😎裝dish & drink嘅🍽🍶都好精緻 重點環境好好坐得又舒服!。。。🦔👉黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯 $89包餐湯/沙律 +🍹實不相瞞我見佢上咁大個碟仲要個飯都咁大真係有啲驚訝🤡佢賣相又唔差架喎 都可以話佢重質又重量 見到三大嚿scallops已經好心動😋煎得好靚啖啖肉食好jenggg 上面pat黑松露醬撈埋risotto真係成個飯好香!! 意大利飯嘅質感又煮得好 剛剛好的creamy 又有唔少我鍾意嘅菇類🤤食哂成碟我追求嘅risotto真心好滿足🥰呢個價錢絕了!🥗呢度嘅salad唔係凱撒沙律 而係薯仔碎蛋沙律🤩偏偏係我鍾意嘅粒粒薯仔 夾埋碎蛋jengg。。。🦔👉卡邦尼吞拿魚蘑菇長通粉 $59包餐湯/沙律 +🍹如果係大愛tuna嘅你一定會好鍾意呢兜粉🤪因為佢嘅吞拿魚蓉都好rich地幾杰

黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯

👉黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯 $89
包餐湯/沙律 +🍹
🥗

卡邦尼吞拿魚蘑菇長通粉

👉卡邦尼吞拿魚蘑菇長通粉 $59
包餐湯/沙律 +🍹
如果係大愛tuna嘅你一定會好鍾意呢兜粉🤪因為佢嘅吞拿魚蓉都好rich地幾杰身下 可以用一pat pat黎形容😂但呢種反而係我取向 我唔太鍾意白汁好流質嗰種cream seems so fatt🤣反正我就好鍾意呢間好有誠意地裝滿一兜粉哈哈(feat. frd子唔記得自己唔太like tuna結果就係我包底我自豪😝
🥣
餐湯其實無咩特別好講😂係羅宋湯嘅話會係湯底清啲跟粒粒蕃茄 唔係好濃好多油嗰種

👉芝士蛋糕 跟餐+$10
事關gum到對面檯嘅跟餐甜品係普通到不能再普通的啫喱🤣所以即使知係個局我地都寧願加錢食cheesecake啦 但無後悔到嘅 質感很不錯 近似日式輕芝士蛋糕嘅感覺👍切得好neat 個碟又靚 食落都開心啲

👉朱古力蛋糕 跟餐+$10
雖然呢個望落平凡食落都中庸🤣但正係食落唔會過甜 係我接受到嘅朱古力味先犀利但毋須特登加錢試啦haha
2020-11-07
黑松露帆立貝雜菌燴意大利飯