2022-04-07
餐廳走簡約風的裝修,水泥牆配乾花,都坐得好舒服。見啲主食同甜品都幾吸引,就揀左黎同朋友食lunch🍴🍴Lunch set有包餐湯同飲品,餐湯係蘑菇濃湯🍄🔸鰹魚熟成封門柳、香煎鵝肝、溫泉蛋配黑松露炊飯🐮封門柳用熟成方法烹調,保存到牛肉的原味道,所以牛味相當濃郁。而且加入鰹魚汁,帶有淡淡鰹魚風味,好特別!炊飯中混合左好多黑松露醬,一撥開啲香味撲出黎,炊飯質感濕潤入味,夾雜菇菇,口感豐富。🔸Brunch 🥖🍳🥓🥗想咩都食啲既可以揀Bruch set,大大份夠晒飽。酸種麵包烘得幾脆,有少少黑糖麵包的感覺。另外仲有松露蘑菇雞肉、煙三文魚、煙肉、黑豚肉腸同太陽蛋。值得一提既係配沙律的野苺黑醋醬好出色,超開胃😋🔸法式多士🥰💯💯我黎係最想試佢呢個French toast架😍賣相真係好靚!一上枱係超香☺️充滿蛋香味,煎得啱啱好,表面金黃食,口感軟熟!要加雲尼拿Gelato啊!佢係有雲尼拿籽,好滑同多士好夾😍 仲有糖漿同cream添🤤真心推薦🤤佢仲有千層窩夫酥,都好想食,可惜已經好飽,下次黎要再食😚🔸雜莓乳酪沙冰、伯爵奶泡🍹沙冰係超推介的,酸酸甜甜,有濃厚苺味,好爽😋伯爵奶泡就比較重奶味。📍#Boon (#
Lunch set有包餐湯同飲品,餐湯係蘑菇濃湯🍄
🔸鰹魚熟成封門柳、香煎鵝肝、溫泉蛋配黑松露炊飯🐮
🔸Brunch 🥖🍳🥓🥗
🔸法式多士🥰💯💯
🔸雜莓乳酪沙冰、伯爵奶泡🍹
📍#Boon (#觀塘美食)
觀塘駿業里10號業運工廈14樓G室
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎