2023-01-15 77 瀏覽
今日朋友約我去粉嶺食燒肉,我心諗,尖沙咀,旺角都好多選擇喇。。點解會去粉嶺食。。不過食過一次後,我諗我都會去幫襯。。我哋點都個有和牛的放題。。因為貪心樣樣野都叫左d。和牛方便有四款,我就簡由瘦d多肉d開始到。。比較多油脂的部分,,肉質同口感反映左,入口即化的感覺。。以為食完和牛食反普通都特別有落差感,點知普通牛都出乎預期中好食。。我就中意無調味加海鹽食就夠。而豬方面呢。。怕肥仲可以夾萬生菜食,,因為生菜都係自己出去佐攞嘅。。而雞呢仲有拉絲芝士可以點,食邊個部位自己睇下點又得唔點又得。。。海鮮有魷魚,,秋刀魚等等,,。。。仲有甲羅燒呀。。。講到甲羅燒。。。我又會建議大家不如要埋個飯來食。。唔係一般白飯,,有蛋又有櫻花蝦。。。送飯一流。。野飲方面有一般嘅可樂,盒裝茶之外,仲有一杯杯自家的茶。。無糖。。岩哂。啊。爭啲唔記得。。。食左好大個嘅羊架。。。

我哋點都個有和牛的放題。。因為貪心樣樣野都叫左d。

海鮮有魷魚,,秋刀魚等等,,。。。仲有甲羅燒呀。。。

啊。爭啲唔記得。。。食左好大個嘅羊架。。。