餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2024-01-02 590 瀏覽
前2天去行 airside, 晚餐時間揀左呢間食,可能當日晚餐去到都係6點幾時間尚早, 所以唔駛等位。餐廳內環境好光猛,入面2人枱唔多,去到無哂卡位,安排左我地坐2人枱,不過張枱真係好細,擺左茶壺茶杯得返好少空間擺菜。每次食上海菜都會必點小籠包,小籠包上枱賣相不錯,湯汁多,肉算新鮮,不過不失。擔擔麵- 個麵底入口都幾彈牙,入口花生醬好濃味,辣椒油味都好重,不過個人感覺兩個味加埋唔係太夾。高力豆沙 -又是我至愛的上海甜品,表面沾滿糖霜,軟熟的質感食落似棉花糖,配合豆沙餡,味道不錯。糖醋排骨-菜式有2個大小可選,今次叫左標準 size, 份量夠,肉質較林身,味道偏甜,如果多番酸味會更好。計埋茶錢和小食,加一服務費,埋單$320幾。

計埋茶錢和小食,加一服務費,埋單$320幾。