2023-04-06
之前喺尖沙咀分店食過一次,簡潔裝修同海景 一流👍🏻最近發現沙田新城市開左新分店,上次經驗都唔錯,今次可以放心試試佢尖沙咀用藍白色日系主調,呢間用藍白橙色 裝修多左份美式感覺,佢門口仲有隻霓虹公仔同你揮揮手Honbo 漢堡 $98(2x2oz Beef Patty, Cheese, Pickles, Onion, House Sauce)漢堡用上牛肉碎自家製作 即點即製 非常有誠意,上枱時新鮮煎好 熱熱的充滿牛油油香,兩薄片漢堡關係 所以兩塊都煎得全熟香口,包面先烘過再上醬汁 口感同味道都處理得好好,洋蔥同醃酸瓜都平衡到油膩感 令人食得滿足又唔會覺得太肥膩Teriyaki Chicken Burger 照燒雞堡 $98(Grilled Chicken, Onion, Lettuce, Homemade Teriyaki, kewpie)夾左大量蔬菜 食落好juicy好清新,照燒雞扒配蛋黃醬 瞬間塗抹一層日系色彩,同Honbo完全兩種感覺Fries 薯條 $38普通幼身薯條Tarot Tots 薯寶 $38炸得非常香口,好多年無食過薯寶了,再黎都一定要點呢個,完勝薯條,店員教我地可以用芥末
Honbo 漢堡 $98
Fries 薯條 $38
普通幼身薯條
Tarot Tots 薯寶 $38
炸得非常香口,好多年無食過薯寶了,再黎都一定要點呢個,完勝薯條,店員教我地可以用芥末醬x蕃茄醬mix埋點薯條薯寶食
Mike’s Lemonade $40
用左新鮮青檸同薄荷葉 飲落好清新 唔係平時甜甜好汽水果種感覺 真。Lemonade
Apple Pie Iced Tea $40
好香肉桂味,冰茶配上一大片蘋果乾,比我浸左落茶底,浸軟左 食晒😂