餐廳: Kale
資訊:

2018-07-11 1416 瀏覽
朋友於中環區上班,誠意推介呢間由本地營養師開嘅素食小店。👉🏻店內環境店舖細細,只擺放幾張枱。今晚人流比較少,揀左張大枱坐。室內裝潢都幾唔似本地餐廳,初初仲以為係外國人開嘅。張枱啲磚嘅pattern本人認為幾特別幾靚,不過張枱有點兒過窄,唔知係咪因爲做外賣生意多,但如果人多應該會坐得好逼。呢個牌幾得意~ I’m food, we speak healthy~睇得出店主嘅用心朋友食左幾次有儲開印仔,吸滿就有一個餐送。見到呢幅牆就知呢間舖儲儲埋埋好多熟客仔,將自己張card貼豈度🤔不過如果貼豈度會唔會好易會比人攞走左自己果張黎用呢兩個人order左一人一個set。一人兩個素菜包仔,配上薯條/蕃薯條同沙律菜。驟眼睇個兩個包仔好鬼滴骰,但食落成個餐因爲太多薯條/蕃薯條,都非常之飽店員誠意推介左上面果隻類似蛋黃醬味嘅醬比我地試,話係加左啲腰果蓉落去。點薯條同蕃薯條都好夾wor~真係冇介紹錯Zoom一zoom d包仔先~第一款主要有紅菜頭牛油果,第二款主要係豆腐配菇,第三款就主要係豆蓉配車厘茄。其實三款都好好味,好fresh。除左本人略嫌第二款豆腐有點淡味外同有d唔夾味外,其他兩款我地都好鍾意價錢方
朋友於中環區上班,誠意推介呢間由本地營養師開嘅素食小店。

👉🏻店內環境

價錢方面,其實都偏貴,冇加野飲都around $100一個set仔。不過豈中環區黎講,係咁上下啦。同埋小店有值得幫襯ge價值,下次都會帶朋友黎試埋其他野食

另外唯一略嫌嘅地方就係即使order堂食都係用紙盒上,呢方便就比較唔環保喇
2018-07-11