2015-06-08 1377 瀏覽
一直好想食蛋漿韓燒,趁住生日,乘機叫好朋友請啦!上網一睇新麻蒲5月29喺旺角新開張,就碰碰運氣walk-in,正常情況Happy Friday無book位都咪話唔驚,限時兩粒鐘,所以幾大都等齊人先入去,店員姐姐好心叫我地幾個入去先,老細話今晚客人唔算多唔限時!本來想坐卡位,姐姐話唔夠坐喎,同埋果邊通風位未咁完善!好,坐低就即刻上前菜,重點係大大兜兼任您添,芝麻醬果款同昆布前菜更係encore首選!好,點咗個「芝味烤肉套餐」,見到條芝心邊真係令人食指大動呀! 芝士燒溶時,可以將烤肉或炒年糕伴入其中,味道唔錯,不過芝士係會焦底架,大家要留意!唔知係客人太少定服務員實在熱心,燒兩下就幫您添前菜,燒兩下就幫您換烤網,每換一次,一絲絲嘅芝士就隨住烤網帶走,有次換網,服務員更將我哋4分1芝士邊扯走了,成班朋友幾乎尖叫,但無情嘅服務員竟然若無其事!真心嬲!套餐芝士邊都係一次性,再要就$58,唯有轉戰$28嘅蛋漿邊,換過條撒滿泡菜碎嘅烤槽,又注滿蛋漿,感覺就好似手機重新充電一樣,如獲新生!睇Menu俾芝士排骨所吸引,所以亦點了一試! 食物上台時,大家都不禁對望,因為同我地燒緊嘅芝士槽十分類近,但絕對值
芝味烤肉套餐
芝士排骨
睇Menu俾芝士排骨所吸引,所以亦點了一試! 食物上台時,大家都不禁對望,因為同我地燒緊嘅芝士槽十分類近,但絕對值得一試!鐵板上芝士熱辣辣,排骨味道就好似糖醋排骨咁,份量約有5大舊!另外,壽司同炒年糕都試咗,但冇咩特別!
韓國紅豆冰沬
「韓冰」好似平時食嘅綿綿冰,但上面果層豆粉及紅豆的確係精粹,PerfectMatch! 一行6人Share一大碗,份量剛剛好! 心諗,呢個2人餐都幾邪惡!哈!老實講,嗌左唔算好多食物,但食前菜都食到飽,加上套餐有埋鎮店之寶嘅甜品,所以都好滿足!
題外話/補充資料: 有易拉架有廣告嘅話,相信下次唔預早Book位都唔得
2015-05-29
慶祝紀念