2010-03-15
暑假一位uncle生日,,,去左佢最愛既地方食飯我同表妹第一次去,好期待,因為個uncle成日都請我地食好野點知入去既時候,勁失望,唔覺得會有d咩好野食可能個陣時先6,7點,冇咩人,個裝修好古老,地方又唔大,房都冇間,要坐係最中間俾人望住晒lo去廁所條走廊仲好差tim..廁所都唔係好好...勁細表妹好失望,因為我同佢都唔覺個度會有咩好野食個uncle既老婆仲話夜晚有好多明星會去食宵夜,勁唔信lo-,-一坐低,個uncle既老婆就幫我地每一個都叫左個齋河粉,食住等佢地其他既朋友我同表妹兩個安慰自己係"魚翅"唔係"河粉",因為我地真係以為會食d貴野-,-不過個河粉比起平時我地係街邊食個d好味好多之後叫左好多個"食送"都好好味食齋河粉時叫左兩碟叉燒送,都幾肥下白灼韮菜花:第一次覺得好食既韮菜花,不過真係好細碟,個碟大過"是油"碟少少=[白灼花螺: 過左太耐,唔多記得XD椒鹽瀨尿蝦:超好食,d蒜爆得超香n辣,瀨尿蝦斬左一節節,每節都係我成個手掌咁大,so佢會俾埋剪刀你,只要用剪刀一剪就好易食到避風塘炒蟹:又係好好食,蟹好大隻,一碟得一隻半蟹左右粉絲蜆湯:辣辣地,我唔係好鐘意,因為我覺得咸仲有一
點知入去既時候,勁失望,唔覺得會有d咩好野食
去廁所條走廊仲好差tim..廁所都唔係好好...勁細
表妹好失望,因為我同佢都唔覺個度會有咩好野食
不過個河粉比起平時我地係街邊食個d好味好多
之後叫左好多個"食送"都好好味
食齋河粉時叫左兩碟叉燒送,都幾肥下
白灼花螺: 過左太耐,唔多記得XD
避風塘炒蟹:又係好好食,蟹好大隻,一碟得一隻半蟹左右
粉絲蜆湯:辣辣地,我唔係好鐘意,因為我覺得咸
仲有一條唔知咩蒸魚同菜心
過得太耐,我淨係記得食過泥d
泥次可能唔洗我俾錢,所以我真係用食客的觀點去食泥一餐,所以我覺得食得幾開心,唔洗提心吊膽 仲有個度d亞叔幾好人ga..同你有講有笑
今次打泥個post出黎,係想講,如果你有錢又忍受冇價錢牌睇得話,真係去試下
如果唔係真係唔好行入去,個度真係搵唔到餐牌同價錢牌,有咩海鮮寫晒係牆度
除左魚排,我覺得泥度都係一個唔錯既選擇
唔好再去深圳既樂園路,平係平,不過d野完全唔新鮮,又少
市區推介去田貝三路,海港推介去鹽田港,沙頭角!
今次大約有10幾個人左右,食左$4000幾
如果係一大班人,又唔介意食貴少少,真係可以去試下,因為真係好free,不過小心影響到人