2023-08-14
你有轉素快嗎?感謝同事&相當多好友留意到, 北角有間新開素店, 新素專員唔敢怠慢, 即刻去探一探店先first things first, 要去嘅朋友, 千祈唔好信openrice個location(地址係啱嘅, 地圖起碼暫時係錯嘅), 我跟Openrice個地圖都兜過幾個圈😂係近炮台山好多, 直頭喺城市花園商場對面店剛開張, 款式都唔少, 便當有五款揀(慘喇, 我選擇困難, 要店員幫我揀😅), 出線佳麗係鹽酥雞, 見到炸得一嚿嚿以為係芋頭, 原來係豆狀物體, 紅米飯同素肉碎都欣賞嘅, 反而個”關東煮”呢..咦到底係邊門邊派嘅關東煮會有烘過嘅痕跡然後無湯呢?🤣🤣🤣奇亞籽柚子蜜糖水係refreshing嘅最重要嘅部份, 字就食咗嘞, 不過店家係連個人轉數快, 又或payme都唔收, 淨係收現金😂估得到佢仲係食神咩😂😂去之前㩒定錢啦🤣🤣🤣