2020-11-20
難得約到好耐冇見嘅好朋友,所以要揀間好啲嘅餐廳去試吓😋食下高級日本料理!第一個要讚嘅係環境好舒服,靜靜地下傾偈,坐係吧枱仲可以睇住師傅整嘢食傾下計🥰我哋大概六點幾到,得我同朋友兩個人,好似包場咁☺️之後就陸陸續續有客人嚟,都幾好生意!我哋叫咗超多嘢食!🤣玉子(厚厚嘅玉子超鮮甜,好濃郁嘅蛋味)海膽(入口即溶,味道好鮮好濃郁,不過價錢可以平返啲)左口魚(好爽口,好新鮮,厚肉)牛肉鍋🍲(個鍋份量都幾大,牛肉份量都幾多,抵食!)什錦串燒🍢(入邊有四款串燒,啲串燒嘅款式都幾特別,有雞肉:入面有碎雞軟骨,好有咬口、雞軟骨:好香口、冬菇:唔會燒到好dry👍🏻、大蔥:最特別居然係條看似平平無奇嘅蔥,外邊唔食得,入面超嫩口超好食!加埋檸檬汁別有一番風味!)清酒煮蜆(啲顯好大隻肥美,而且好鮮甜,又有嗰種海水嘅鹽味,加上佢個清酒一齊煮,個湯都好好飲)燒番薯🍠(好食!好食!好食!外面鹹鹹地,裏面甜,外脆內軟,呢個口感平時其他店好少食到,正!)鰻魚飯(鰻魚超好食,超肥美厚肉,鰻魚分量超多,而且啲飯好軟熟,加埋啲鰻魚汁,真係淨係食啲飯都覺得好好食😋,仲跟埋湯、配菜同沙律,本店必點👍🏻)經理嘅服務態度好好,而且好料事
我哋叫咗超多嘢食!🤣
玉子(厚厚嘅玉子超鮮甜,好濃郁嘅蛋味)
海膽(入口即溶,味道好鮮好濃郁,不過價錢可以平返啲)
左口魚(好爽口,好新鮮,厚肉)
牛肉鍋🍲(個鍋份量都幾大,牛肉份量都幾多,抵食!)
經理嘅服務態度好好,而且好料事如神!食到最後上鰻魚飯前,已經大概因到我哋食量,驚我哋太飽食問我哋使唔使少飯🥰好細心。可能係啲嘢好食嘅關係,食嘅份量都比平時多。因為今次特別想試一d單點食物例如:鰻魚飯、燒番薯,所以今次叫單點冇試omakase。但其實呢度嘅omakase一啲都唔貴,最平五百幾蚊就有得食,可以下次再番單食omakase 😋
🐱總評分:8.2/10