2019-06-16
旺角實在太多餐廳選擇,今次同朋友就想食越南野,所以就選擇左依間餐廳太熱了,要飲杯涷野先夾,梳打酸酸地開胃,另外滴漏咖啡有心思,夠香夠濃,唔錯依個雞翼非常好味香脆嘅皮充滿牛油香,入面嘅肉仲可以保持肉汁同嫩滑,同朋友好快清哂!一見到個份量嚇一跳,好足料嘅一個沙律,面層就係有蝦、魷魚,低層就用青瓜絲墊底,加上柚子汁,感覺十分清新拼盆總共有四款小食,春卷、蝦餅、豬頸肉同扎肉蒸粉包,每款雖然都係越南餐廳基本小食,但一啲都唔求其,每款都有水準,好味依個海南雞飯冇骨嘅,食落好方便一啖落肚😛,而雞老土啲講句都要,好有雞味🤣,飯都有陣陣椰香味,啲雞點埋啲醬油送飯一流最後食埋依個咖哩,有小小辣好惹味,軟殼蟹分開上,仲可以保持住脆身,食落唔油膩,而咖哩再配埋法包,Perfect Match兩個人食咁多嘢係誇張咗嘅,但因為樣樣都咁吸引所以先叫得咁豐富,好滿足呀😝