2021-06-20
每次放工時間都大排長龍所以放棄左,上星期六的起心肝早啲起身去食,去到排左陣但終於試到喇!!一入去見到裝修寫住「見字飲湯」,就知呢間舖頭主打湯!基本上Lunch menu嗌任何飯同埋麵,都會送一碗湯,當日我飲既係「蘋果紅蘿蔔沙參煲鹹排骨湯」,湯好清甜,睇個面唔會有太多油,飲完就知真材實料冇落味精!而我同妹妹分別嗌左手撕雞飯同埋豬扒藕餅飯。手撕雞份量適中,啖啖肉點麻醬食一流。食手撕雞最忌個雞得個辣字/咸字,但佢呢到係整得好有風味但又唔會重口味,果然係其中一個人氣推介! 豬扒藕餅飯又係第二個人氣推介產品,豬扒好淋好入味,而個藕餅真係surprisingly好食!出面炸到十分香口,咬落去有好多粒爽身既蓮藕,一食就知係真材實料唔係得個粉。平時好少出街食藕餅,但係今次試完真係會想返兜,因為太好味既關係,走果陣仲嗌個齋藕餅飯返屋企😂 最好笑係望好多枱都係食齋藕餅飯,仲額外加多塊,總共3塊黎配飯食😂另外仲嗌左佢地晚麻辣鴨腎,味道唔錯份量都好多,$28黎講係抵到爛,食飯唔想咁dry想豐富啲真係嗌個黎開下胃都好!期待下次再黎試佢地其他招牌菜
而我同妹妹分別嗌左手撕雞飯同埋豬扒