2021-01-13
元朗多野食就係人都知, 我就耐唔時會入元朗,因謙謙去嫲嫲踩單車, 去嫲嫲家前我地太肚餓,就係附近食d 野先。天氣實在太凍,所以我地兩人都選擇以下麵食:⚛ 特盛大牛餐 ~ 柱侯牛腩炆得夠腍,牛丸夠爽彈,肥牛就肥左d ,沙嗲牛肉好掂,我點選了酸辣米線,有濃郁的沙嗲牛配搭一流。⚛ 特盛大豬餐 ~ 夠腍的豬軟骨,惹味即炸的豬扒,好多片叉燒, 兩片豬柳漢堡,配上滑溜溜的烏冬,全都係謙謙自己選擇。⚛ 大板章魚燒 ~ 即整出來圓圓的上面配上醬汁和紫色,做得唔錯。🍹 涼粉奶茶 ~ 謙謙話好想試飲奶茶,就比佢飲一次咁多啦, 佢一飲愛上了,因為個底仲要有佢最愛的涼粉粒粒。🍹 紅豆涼粉咖啡 ~ 我已經好耐冇飲過咖啡,但忍唔住都叫返杯,因為有紅豆又有涼粉粒,超吸引, 一飲濃郁的咖啡中帶點甜甜的紅豆和爽口的涼粉粒超愛這一杯。
天氣實在太凍,所以我地兩人都選擇以下麵食: