2021-04-02
好耐無同一班同事聚首一堂啦依間餐廳都經過幾次,見到外面裝修都好靚今次終於有幸一試預先訂左檯,如果唔係都好多人最搞笑係依個牌匾,大家去到都可以留意下,唔知老闆係咪星爺迷呢等齊人期間,我地先叫下野飲同小食先我叫左杯士多啤梨🍓薰衣草,味道清淡易入口,無酒精成份嘅友人叫左手工啤酒🍻聞落幾香麥味,味道都唔錯跟住叫左個下酒菜-醬漬墨魚🦑第一次食,食落口以為係生嘅,因為醃製左嘅,所以都算叫熟啦,不過食唔慣會有啲腥味,一般友人推介叫依個粟米🌽味道唔錯,幾特別同爽口,開胃小菜再黎,就叫左幾款串燒,分別有帆立貝、雞軟骨、茄子🍆蘆筍等,都算唔錯依個炸墨魚🦑咀,我覺得好食喔因為本身鍾意墨魚🦑咀,個調味做得幾好而依個炒蜆,我都覺得好食喔,但價錢其實都有啲貴嘅,不過係整得唔錯嘅,但會想試大排檔多啲,更加有風味薯條🍟就係友人想叫黎送酒嘅終於到主角出場啦,就係窩蛋鰻魚煲仔飯啦,係香嘅,不過鰻魚食到有骨,算正常嗎?😂但味道可以嘅大家要食好似要訂嘅,想試就記得訂啦,我地另外仲叫左個五花似窩蛋煲仔飯味道都可以不過整體,友人們都覺得幾貴下,因為叫左咁多款野食,但都唔算飽肚,但要成千幾蚊,我地仲有擺底蛋糕🎂包埋切餅費,都好似$
友人叫左手工啤酒🍻聞落幾香麥味,味道都唔錯
友人推介叫依個粟米🌽味道唔錯,幾特別同爽口,開胃小菜
薯條🍟就係友人想叫黎送酒嘅
不過整體,友人們都覺得幾貴下,因為叫左咁多款野食,但都唔算飽肚,但要成千幾蚊,我地仲有擺底蛋糕🎂包埋切餅費,都好似$30左右,加埋就更貴lu