2014-09-19
中秋夜,與男友到BLT Burger做節 之前已經想試,但成日都覺得百幾蚊食個burger好貴。 雖然今次都覺得真係好貴,但諗唔到有咩其他想食,而又無乜人排隊,所以揀左BLT. 我地叫左個Classic burger 同 Australian Wagyu Buger combo, 要左粗薯條同加錢轉Monkey Business milkshake, 兩個burger都叫左七成熟.
首先嚟左杯Monkey Business,佢係 chocolate icecream, peanut butter and banana blend埋,好好飲,但香蕉味就唔係好夠
和牛漢堡都算重牛味,亦都夠juicy. 薯角仲有薯仔皮,好香薯味。
Classic burger 係安格斯牛,牛味更重,但依個就dry 左d. 鐘意安格斯定和牛就見人見智,我就鐘意和牛多d.仲有佢配埋個兜好細嘅沙律,好好食,相比起之下,反而沙律同奶昔比burger更出色。