獅房菜

Lion Rock
餐廳: 獅房菜
資訊:

2023-03-21 3541 瀏覽
厚切貴妃黑豚叉燒、酒醉玉鳳翼、凱撒煙鮭魚 叉燒好juicy, 唔會太乾。雞翼拆左骨,但醉味好淡,浸得唔夠入味。沙律幾開胃,三文魚都好厚,唔係好薄果D。花膠・魚肚・酸菜・胡椒湯好入味,唔錯,飲完即刻覺得好暖身。智利響螺・XO醬・大蒜蔥炒好精緻,XO醬味唔重,依碟份量相對有D少。玲瓏蟹粉•紅蔥•釀蟹蓋蟹蓋入面釀左好多蟹肉,但係有D乾,同食落感覺好漏。花尾龍躉球•蔥油醬 配 檸檬・薑茶龍躉有輕輕煎過,口感同味道都唔錯,右邊係炸牛蒡,好得意,薑茶好辣,唔係個個都飲到。琵琶烤豬•法國鵝肝•蝴蝶夾個蝴蝶夾好細,好難夾曬D食材,最後都係分開食。烤豬同鵝肝都好好味,仲有層蘋果肉中和左無咁油膩。頂級松茸・茶樹菇・津莱膽依道菜相對較普通,自己係屋企都整到。松露・忌廉・鳳餃兩隻餃一大一細,好重松露味,但忌廉太多,好漏,同埋視覺效果一般,唔太吸引。十勝紅豆・綠茶奶凍綠茶奶凍清清地唔太甜,可以解一解岩岩食完野漏既感覺,面頭加左小小爆炸糖碎好特別。每道菜都會有職員行埋黎講解,依家依個set做緊買一送一,抵👍🏻
厚切貴妃黑豚叉燒、酒醉玉鳳翼、凱撒煙鮭魚

花膠・魚肚・酸菜・胡椒湯
好入味,唔錯,飲完即刻覺得好暖身。

智利響螺・XO醬・大蒜蔥炒
好精緻,XO醬味唔重,依碟份量相對有D少。

玲瓏蟹粉•紅蔥•釀蟹蓋
蟹蓋入面釀左好多蟹肉,但係有D乾,同食落感覺好漏。
花尾龍躉球•蔥油醬 配 檸檬・薑茶

琵琶烤豬•法國鵝肝•蝴蝶夾

頂級松茸・茶樹菇・津莱膽
依道菜相對較普通,自己係屋企都整到。

松露・忌廉・鳳餃

十勝紅豆・綠茶奶凍