2022-06-10 877 瀏覽
今次同4位朋友共五個人去試,我地6:30入座食到10點,先講環境地方狹窄,座位唔算舒適,冷氣足夠,洗手間連同擺貨一齊,員工服務不過不失。飲品是自助形式任取,但不包括酒精飲品(需付費)。迷你醬料吧都是自助形式,有炸魚皮/響鈴(可惜冇遮蓋暴露與空氣中)另有韓式麵/公仔麵任取。火鍋配料櫃兩個(都算擺放整齊及衛生)。首先會叫你食雞煲(可唔辣至大辣)可添加,但因為覺得好油加上冇乜肉大部份都係骨,食1轉已足夠。食完雞煲之後就會上海鮮拼盤,份量以人頭計每人一件,有(帶子/鮑魚/開邊蝦/聖子/蜆)帶子同鮑魚都蒸過龍有啲煙靭,開邊蝦唔新鮮,聖子同蜆還可以,中間底部放咗啲烏冬但係完全冇味。跟住就會上一鍋烏雞湯,首先強調叫你飲碗湯先,但係個人認為係味精湯一啲都唔好飲囉。之後攞呢個湯底直接打邊爐,唔知係唔係因為個煲底好厚定係個爐比較弱,成日都唔係好滾得起,開到最大都好慢囉,可能因為個湯底唔好味所以烚出嚟嘅食物都係一般。食到最尾佢有半碗椰汁雪燕,但係都完全冇驚喜囉。

2022-06-09