2018-07-08 640 瀏覽
經過幾次依間越南餐廳都見到要排隊,於是今日抱住試吓嘅心態過嚟。雖然係閒日夜晚,但係我哋六點幾黎到都要等左15分鐘先有位。因為餐廳地方好細,大概坐到20幾位左右,都頗為擠擁。牙車快依個沙津味道十分地道!除左蔬菜,仲加入大量的香菜例如莞茜,不過當中有啲佢就好接受唔到,應該係一種叫做ginger Torch既味道,哩個材料喺香港都比較少人用,我就覺得冇問題,整個沙律都好有豐富的口感及味道生牛肉牛丸河河粉爽滑,牛肉細嫰,牛丸爽口,湯底亦清甜有牛肉味手拉粉卷呢個菜式非常特別喺香港都比較少有,好似港式腸粉,不過依個係手拉,拉得薄薄的,口感好煙韌,粉卷包入豬肉香菇,好好味另外很特別的係會跟一碗湯,酸酸甜甜加埋油炸鬼一齊食,非常正依然賣相精緻不過價錢就比一般的貴少少,但係如果喜歡正宗越南人嘅口味的話,呢度都值得推薦。

生牛肉牛丸河

河粉爽滑,牛肉細嫰,牛丸爽口,湯底亦清甜有牛肉味

手拉粉卷

另外很特別的係會跟一碗湯,酸酸甜甜加埋油炸鬼一齊食,非常正

2018-06-25
20 分鐘 (堂食)