2016-08-27 23172 瀏覽
這類dinner buffet 有welcome drink, 可選紅白酒及果汁,因好多海鮮,我見大部分人都點左白酒,雖然唔識飲但都易入口。面對住超大維港景,係唔錯既享受比平時既buffet, 呢度既感覺再relax d!海鮮雖然沒有生蠔,但選擇好多,原隻龍蝦,蚶仲脫埋殼,好周到! 肉質新鮮其實仲有青口,蝦,原隻鮑魚,特別推介蜆,好鮮甜, 同埋麵包蟹好多膏刺身唔係太多選擇,6款,推介既係註明西班牙的吞拿魚, 有油花的, 仲要話係西班牙,食得更放心,只係有少少筋,但都encore 左時日精選係三文魚籽壽司飯,其實海鮮都已值回票價食完咁多海鮮,建議大家飲熱湯暖暖胃, 呢度有三款湯,我選了海鮮濃湯,有蝦味,又唔會太糊、太濃主菜都好多款,有燉牛面頰,鴨腿,燒原條牛肋骨,其中煎鵝肝係推介,肉質軟霖中帶爽照燒汁三文魚係另一推介,肉質嫩滑度高,只係個人來說甜左少少。全場最滿意既可算係鹽焗原條大sea bass, 鹽石破開, 即時取肉分給客人, 肉質同銀雪魚一樣有油香的, 而且嫩滑無比,可惜只係全晚供應一條,無得encore.說真的,仲有好多主菜,但quota有限,真係食唔晒所有款,我諗只食左3分1主
比平時既buffet, 呢度既感覺再relax d!
時日精選係三文魚籽壽司飯,其實海鮮都已值回票價

說真的,仲有好多主菜,但quota有限,真係食唔晒所有款,我諗只食左3分1主菜....

甜品方面,拿破崙係精選,上面配無花果及桃肉,好鬆碎,又唔太漏
呢度甜品選擇亦多,千層蛋糕都4種口味,8點左右開始即場焗梳乎厘,可惜太多人,唔想去排。新鮮生果亦唔行,除左西瓜等一般見到既生果,仲有紅木瓜粒,原個芒果,桃片

雖然8百幾的自助餐算係數一數二,但整體食物選擇多,質素高,服務同海景,真係有返一d額外既野比到你, 所以一分錢一分貨是對的,呢度有佢既價值。
  • 甜品
  • 冷盤