2019-10-26 280 瀏覽
今日放工同班fd落左cwb食劉一手,次次行過佢門口都聞到勁大陣麻辣味,今日終於忍吾住去挑戰下。咁我地湯底就叫左香濃豬骨湯同埋正宗重慶麻辣鍋。個豬骨好濃郁睇得出應該都淆咗唔短嘅時間,飲落清甜有好濃嘅豬骨味,用黎做湯底一流,尤其是用黎烚返豬肉片更加係冇得頂。而佢嘅麻辣湯麻度同辣度個比例好好,吾會得個辣,而且味道好香濃, 越食越過癮,中意食辣嘅真係唔好錯過。今次要點名特別講嘅係油炸鬼墨魚滑同埋海鮮拼盤C。首先佢嘅油炸鬼墨魚滑,油炸鬼好脆而且脆得黎冇油益味,浸落個湯30秒度就可以食,因為油炸鬼易軟而墨魚滑易熟所以兩者真係絕配,油炸鬼香脆可口加上墨魚滑嘅鲜甜彈牙,依個餸真係值得推介俾大家。到佢嘅海鮮拼盤啦,依有拼盤有石蚌魚一條,貴妃蚌四隻, 桶蠔四隻,珍寶帶子八片,墨西哥遼參四件,每樣就咁睇都好新鮮,條魚直頭仲郁緊,食落肉質緊緻,鮮甜。其中佢既帶子同貴妃蚌最好食,但要留意嘅係千其吾好烚太耐,吾好肉質就會變老變韌㗎啦。總結嚟講呢間嘢嘅食物質素對得住佢嘅價錢,各位如果有興趣都可以呢一試。

今次要點名特別講嘅係油炸鬼墨魚滑同埋海鮮拼盤C。