2022-01-11
唔知大家有無試過起身突然間好想食一樣野,然後就一定要食到?😎今朝一起身好想食西餐,想飲湯食肉😝機緣巧合就搵到呢間啦~地點都算方便📍旺角/ 油麻地地鐵站一出10分鐘內就到~下午一點零Walkin入座,唔洗等👍🏼餐廳唔算好大,不過環境光猛💡枱與枱之間有足夠空間🥄加埋隔板,都唔會覺得有壓迫感~我地週末去,竟然有Lunch Set不特止,仲要有威靈頓牛柳😲即刻Order啦緊係😜所有Lunch Set都包餐湯🍲同一杯野飲🍹(凍飲+$3),餐湯係三文魚忌廉湯,夠熱唔算膩,都算開胃(飲晒先發現無影相🤣)重點黎luuu~~ 🥩威靈頓牛柳 $98威靈頓牛柳賣相都幾好,金黃色酥皮唔會焗到燶晒。配既醬係黑椒汁,仲有陣燒汁既味道,唔錯~~ 因為我自己怕生肉,所以揀左8成熟🤣🙈,可能因為咁所以咬起黎有啲韌,建議大家唔好叫咁熟😂可以跟飯/意粉/薯菜,粗薯條灑左鹽係面,配埋牛柳食係幾夾🙆🏼♀️酥無包皮到落底,不過整體黎講,雖然無平時咁重蘑菇醬既味道,但都幾香口,食晒係無問題😆好味指數:😋😋😋😋 🐷炭燒松板豬伴鰻魚汁 $78咬落其實似豬頸肉,煎得都幾香,可惜個日無晒鰻魚汁,叫左黑椒汁,味道都唔錯,正常發揮~~好味指數
今朝一起身好想食西餐,想飲湯食肉😝機緣巧合就搵到呢間啦~
重點黎luuu~~
🥩威靈頓牛柳 $98
好味指數:😋😋😋😋
🐷炭燒松板豬伴鰻魚汁 $78
總括:如果想食西餐又唔想太貴,可以一試既選擇💫~~
值得狗衝指數:🏃🏻♀️🏃🏻♀️🏃🏻♀️