2019-03-13
老朋友生日兼天氣仲有一D涼意,去左旺角分店打邊爐。其實之前都去過WE GO MALL的分店,當時是食早場7:30前埋單的半價時段,今次因為放工後去,就唯有正價幫襯了。 訂左位7點,都有打來提示及原來只收現金,所以食之前一定要預備好銀兩。 準時上到去,店內都冇咩人,大量吉位之下,就奇怪地安排左一張路口兼在水吧前既枱,一睇就知唔會坐得舒服,加上全場大把位,所以都順利安排另一張枱。美人及烏雞養生鍋,左邊的有參味,右邊的就比較咸,之後我都食左只烏雞,都幾林同軟。湯內都有幾多紅棗及圓肉,參鬚都有唔少,可能因為咁個湯底要$188。店內有推廣活動,只要LIKE左佢既FB PAGE, SHOW俾埋STAFF睇,就可以有飲料一杯。都有幾個選擇可以選,有罐裝的SODA,也有杞子蜜糖水。是次我地全枱都係要酸梅湯。食物質數當然都是高質既,因為價錢都幾貴下,上面碟牛肉是大的,$338,貴D但又真係好甜又好味,唔同一般的牛肉,我們當日3個人食,都每人食到好多件。水餃半份四粒,都要$42,成$10粒架,不過又真係好大脹卜卜好多料。另外都有D比較特別既食材,台灣水蓮就真係第一次見,是自己剪開再煮的,會吸左
食物質數當然都是高質既,因為價錢都幾貴下,上面碟牛肉是大的,$338,貴D但又真係好甜又好味,唔同一般的牛肉,我們當日3個人食,都每人食到好多件。水餃半份四粒,都要$42,成$10粒架,不過又真係好大脹卜卜好多料。另外都有D比較特別既食材,台灣水蓮就真係第一次見,是自己剪開再煮的,會吸左D湯所以食起來就會咸D。呢個新嚐試要$88
整體來講,當日$1276埋單,3個人食都幾貴下。可能係呢個原因,所以要冇咩人食,反而早段有一兩枱是半價時間的。餐廳環境比較暗,可能是有氣氛,都有D特別格調,不過座位就唔係幾舒服,是兩張木板登,冇得背靠,也比較硬,好像唔太想人坐得耐私設計。以每位$400多的收費來講,這個環境及舒適度,就唔係咁值了。服務質素是可以的,可能因為人唔滿,人手相對比較多。
餐廳有儲分計劃,可以即時DOWNLOAD APP入會儲分下次用,不過我估我就未必會有下次了,依家價位可以選擇的餐廳仲有好多呢。