2010-03-15
無論新派菜還是舊派,只要煮得好食,就可以啦。通常黎囍宴都係食甜品,呢到甜品有一定水準,加上食完正餐過黎,而且通常都有位。黎左太古城睇戲,simply life,王家沙人太多,見未食過呢到正餐,於是黎左呢到。環境同其他分店很一致,環境格局都好舒適。睇下餐牌,款色唔少,有d菜有供應少份量,兩個人可以試多一點。冷盤要左皮蛋豆腐,汁夠濃,很醒胃既前菜,豆腐切得唔錯,好刀功。要左個招牌炭燒豬頸肉,賣相似叉燒多一點,睇黎亦係似醬燒多一點。食落口,太甜,甜味蓋過哂d肉味,比佢d自家甜品做得更甜。南乳雞翼,冇南乳味,只有油味。賣相似炸雞店既辣雞翼,對此菜有點失望呢。擔擔拉麵,是撈的。麵唔多爽,看來還是傳統擔擔麵較為對胃口。牛肝菌獅子頭,只係記得係好清既一味餸。甜品要左牛奶雪糕配蘋果,甜品水準很好,做得唔錯,很可口。食完覺得伙頭師傅煮新派野煮到有d走火入魔。甜品保持水準,做得唔錯。那位經理及門口男侍應叫極都唔應,服務那2分只給那位有禮既女侍應。埋單每人180,不便宜,我想還是來食甜品好了。
環境同其他分店很一致,環境格局都好舒適。
擔擔拉麵,是撈的。麵唔多爽,看來還是傳統擔擔麵較為對胃口。
牛肝菌獅子頭,只係記得係好清既一味餸。
甜品要左牛奶雪糕配蘋果,甜品水準很好,做得唔錯,很可口。
埋單每人180,不便宜,我想還是來食甜品好了。