2023-01-06
呢間係九龍城相當有名氣嘅日式照和復古Café終於有機會黎朝聖一下! Café 門外已經感受到濃厚日本風格,內裏design充滿懷舊風格,每個角落都帶住小驚喜嘅佈置,相當舒服.味噌奶醬燒雞塊烏龍麵 奶白色嘅味噌奶醬配上烏冬麵熱辣辣又creamy.烏冬掛上濃稠香滑嘅奶醬汁,入口滑溜彈牙.奶味濃香又吱唔會過膩,加上鹹香嘅味噌整個味道好Match.大量本菇同雞肉配搭完全唔會覺得Heavy. 冷泡茉莉花茶清香解膩前菜&湯品是日湯品係粟米湯,以日式做法嘅粟米湯,更突顯出粟米嘅甜味,同時亦帶出一陣奶香.九洲青蔥豬肉丼飯 豚肉量超滿足!!鋪滿係飯面上,再配搭青蔥,檸檬及番紅花令賣相更吸引.豚肉煎得香口,充滿豚脂香.豚肉醬汁滲入係底下嘅珍珠米中,令飯粒更香更惹味.特濃榛子朱古力 朱古力一共有3款口味可以選擇.今次就揀左榛子味,朱古力上加上一層香滑嘅忌廉,配上底下帶住陣陣可可香嘅朱古力令質感更香滑.朱古力味香而且同鮮奶比例平衡得剛剛好.Coffee Jelly 本身想試佢地招牌日本布甸,可惜當日暫不供應.最後選擇左同樣有驚喜嘅咖啡啫喱,啫喱咖啡味濃郁,雖然切成小粒狀但口感同樣彈牙.配上一球雲尼拿雪糕,溶化
味噌奶醬燒雞塊烏龍麵
冷泡茉莉花茶
清香解膩
前菜&湯品
九洲青蔥豬肉丼飯
特濃榛子朱古力
Coffee Jelly
本身想試佢地招牌日本布甸,可惜當日暫不供應.最後選擇左同樣有驚喜嘅咖啡啫喱,啫喱咖啡味濃郁,雖然切成小粒狀但口感同樣彈牙.配上一球雲尼拿雪糕,溶化後嘅雪糕令啫喱更滑及更富奶香.