2021-08-24
元朗一向以美食出名,今次又比我試到一間好直得同大家分享既美食店,野川拉面。一入門口,就擺放住一個,比人還要高的紅色超人模型,非常之搶眼。我哋一心諗住去輕食下午茶,點知比佢既餐牌深深吸引住。首先叫了主食 鬆軟牛角漢堡(雞肉),豬軟骨拉麵 及 脆脆豬扒包。另加點 小食併盤 (脆米流心芝士波,榴蓮炸彈,吉列魚手 及 即炸蝦片)和,飲品就有紅豆冰配綠茶雪糕 及紅豆奶茶配3.6牛奶雪糕。脆脆豬扒包外脆內軟,豬扒超大一塊,咬落軟淋,配以生菜及炒過的甜洋蔥,灑上少許黑椒就大大提升香口度,口感層次十分豐富。豬軟骨拉面也十分出色,拉面彈牙,豬軟骨入口即化,而且味道一流,絶對會再試。鬆軟牛角漢堡係今日之最愛,牛角包外皮香脆內丄表鬆軟,雞肉漢堡扎實而且有肉汁,再新鮮生菜,咬落厚厚的一啖,充滿爆汁的口感,幸福滿滿。小食併盤一上枱已經不禁令我們手機先食。賣相相當吸引,當然味道也無械擊。脆米流心芝士波 脆脆既外層包裹住濃郁既芝士,芝士控一定愛不釋手。 榴蓮炸彈 相信對於喜歡榴蓮既人士黎講已經不用多説,香脆的外皮包入流心餡,簡直係榴槤製品的一大發明。吉列魚手指配以沙律醬令人忍唔住一口接一口 。 即炸蝦片鬆脆香口,食
我哋一心諗住去輕食下午茶,點知比佢既餐牌深深吸引住。
脆米流心芝士波 脆脆既外層包裹住濃郁既芝士,芝士控一定愛不釋手。 榴蓮炸彈 相信對於喜歡榴蓮既人士黎講已經不用多説,香脆的外皮包入流心餡,簡直係榴槤製品的一大發明。吉列魚手指配以沙律醬令人忍唔住一口接一口 。 即炸蝦片鬆脆香口,食極唔夠,秒清。
最後以兩杯超大又吸晴的飲品作終結,3.6牛奶雪糕配紅豆奶茶,香濃奶茶加入紅豆原來超級夾好好飲,再配上一球3.6牛奶雪糕,令這餐下午茶畵上一個完美句號。