2021-02-22 1644 瀏覽
꧁꧂ 人氣千層蛋糕🍰 四刷🤣 【 超人氣千層蛋糕 - Lamlamli Bakery🍰】見證由網店去到太子嘅地舖再去到而家旺角有得堂食嘅樓上Cafe🤩 而家有飲品同埋小食想食嘅話可以提早預訂 六件以上或原個就可以預訂🤤 預訂唔切嘅通常每日都會有切件賣 好方便利申已經幫襯左第四次🤣 甜品控😍親民價都可以食到好好食嘅千層蛋糕 唔使再去食某啲大牌子🤪 下次可以介紹埋觀塘另一間黃店千層 大家覺得邊間好食啲🤣♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎♧︎以下係我大大大推介嘅幾隻味🍰〖抹茶流心〗$35招牌必食💛 好濃既抹茶味 少少回甘 吾會苦澀 仲有流心 絕對啱啲唔鐘意咁甜嘅人 而旦每層cream都好幼滑 抹茶控揮手區🍵🙌🏻-〖抹茶巴斯克〗$40近排好hit既巴斯克芝士蛋糕🍰 真心大推!絕對唔會比抹茶流心比下去!芝士同抹茶好夾 芝士既質地好厚好smooth🤩 質地吾似千層甘soft 但係口感好豐富🤤-〖朱古力流心〗$35幾十層crepe夾住好濃既朱古力🍫cream 再加上中間既流心朱古力漿 好有層次感! 第一啖係蛋糕面既苦苦地可可粉 夾住又light又濃既cream 跟住就係濃滑既朱古力
꧁꧂ 人氣千層蛋糕🍰 四刷🤣

以下係我大大大推介嘅幾隻味🍰
〖抹茶流心〗$35

〖抹茶巴斯克〗$40
〖朱古力流心〗$35
幾十層crepe夾住好濃既朱古力🍫cream 再加上中間既流心朱古力漿 好有層次感! 第一啖係蛋糕面既苦苦地可可粉 夾住又light又濃既cream 跟住就係濃滑既朱古力漿😍 冇諗過咁濃郁 建議食完抹茶先食朱古力 否則會蓋過抹茶千層既味 鍾意食朱古力必定要試呢個❗️
〖檸檬芝士〗$38
食完上面嗰啲覺得有少少膩或者濟既 食翻呢個lemon cheese就可以消濟😂因為好香好fresh既檸檬味好開胃 酸酸地 吾怕太甜!十分清新 同芝士味都好夾🤩本身我對檸檬不太大興趣 但上次食完 今次都要翻兜🤣
🛎有一兩隻味可以再改良既,例如係焦糖牛乳 個人覺得少少過甜 焦糖同牛乳本身個配搭都相對較甜☺️唔鍾意食太甜嘅唔好揀呢個味

꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁꧁
評分🌟(10分最高)
價錢: 8.5/10
味道: 8/10
環境: 7/10
人均消費: $50以下
朱古力流心
千層蛋糕
2021-02-10
30 分鐘 (外賣自取)
朱古力流心
千層蛋糕