2022-06-25 1215 瀏覽
以前系中環附近辦公.現已離任.一直很少到中環.今日到中環娛樂戲院預訂戲票.訂完戲票無所事事.喺附近行街街.來到威靈頓街.正值下午茶時間.肚子有點餓.便決定到鐵牛台灣麵.嘆番個下午茶.鐵牛在翡翠中心2樓.環境都唔錯.近窗位置種植咗一啲植物.座位都好舒服.我和太太坐的是靠窗四人卡位.窗前有小火車擺設.感覺好舒服.我哋點咗兩個Tea set.每個Tea set包括一個煮食及三個小食一杯熱飲$38元正.點餐如下:1. 小碗滷肉飯.配三個小食.鹽酥雞/小香腸/甘梅脆薯。2. 小碗麻辣擔擔麵.配三個小食.滷味豬爽耳/朝麻牛肚絲/木魚炸豆腐。餐飲:台灣奶茶/特調咖啡1. 滷肉飯雖然唔係大碗.都有幾舊滷肉.味道都唔錯。鹽酥雞外脆內嫩.有肉汁.鹹鹹甜甜.好味 。小香腸喺台灣夜市的台灣腸.有少少蜜糖味.皮脆好食。甘梅脆薯喺炸番薯角加話梅粉.味道鹹鹹甜甜.幾開胃.好食!2. 麻辣擔擔麵.麵條爽身.食落陣陣麻辣香.唔會太辣。滷味爽豬耳.少少硬身入味。麻辣牛肚絲.唔會太辣.鍾意食夾肚.必點。木魚炸豆腐.好似臭豆腐.醬汁夠多.超好食.特別推介!👍👍👍最後兩杯餐飲:台灣奶茶/特調咖啡台灣奶茶.茶味夠香.奶茶香滑。特
點餐如下:
1. 小碗滷肉飯.配三個小食.鹽酥雞/小香腸/甘梅脆薯。

餐飲:台灣奶茶/特調咖啡

味道鹹鹹甜甜.幾開胃.好食!

最後兩杯餐飲:台灣奶茶/特調咖啡
台灣奶茶.茶味夠香.奶茶香滑。
特調咖啡.咖啡香濃.
奶茶咖啡不需要落糖.全部已經調配甜度!

總評核為最高👍👍👍👍👍
今次評核為👍👍👍👍👍
侍應服務態度熱誠.味道食物有保證!
下午茶自選茶餐
麻辣擔擔麵