2020-05-25 96 瀏覽
遠征天水圍,揀左間唔錯又方便的日本餐廳,輕鐵頌富站行入T town都唔難搵週末lunch hour出面冇人排,唔洗等位就入到去,店員幫我地量個體溫消個毒就入得去,原來入面都幾大,可以座到好多枱,而且入面其實係幾乎滿座。環境都幾乾淨,而且佈置幾靚入門口Cashier 有得拎口罩袋呢張係過左lunch hour啲人走哂先影,佈置得好靚囉,同埋好似做緊promotion,好多燈燈掛喺上面好有氣氛有lunch set同散叫menu..超多野可以揀...前菜壽司串燒炸物鍋物甜品飲品酒類乜都有,睇到眼花花,樣樣都好吸引小家嘅我見到散叫餐牌要加一,問店員得知原來午市時間全部免加一,GoodLunch set - 芝士漢堡扒咖喱飯73蚊唔算平亦唔算貴,但份量完全係超值很大份,有如中式碟頭飯份量,如果唔大食,兩個女仔食一個飯都絕對夠飽,大食嘅應該好滿足,係日式咖喱汁,甜甜的咖喱加芝士冇得輸,汁都足夠,唔會食到最尾唔夠汁,飯係珍珠米,唔會焗到好乾身,有三塊厚身漢堡扒,漢堡扒𥚃有洋蔥粒,有咬口另跟四寶野菜沙律、日式茶碗蒸蛋(超滑有蛋香,好似食緊布甸)、麵豉湯、甜品(朱古力雪米磁)串燒走地雞胸三角軟骨雞肉嫩,

入門口Cashier 有得拎口罩袋

芝士漢堡扒咖喱飯

Lunch set - 芝士漢堡扒咖喱飯
73蚊唔算平亦唔算貴,但份量完全係超值

另跟四寶

串燒走地雞胸三角軟骨
雞肉嫩,唔會燒得乾身,三角軟骨十分脆口,口感十分豐富,配上燒汁

牛油果軟殼蟹反卷
軟殼蟹炸得好脆口,牛油果蓋上壽司,清新d,配蟹子同沙律醬令口感更豐富,成個配搭好夾

芝士辣肉醬焗原條茄子
燒得唔乾身,超juice茄子肉又淋,配上芝士辣肉醬,十分惹味,微辣,朋友唔食得辣都接受到覺得唔錯

餐牌上仲有好多都好似好好食,下次入天水圍可以encore,住附近嘅一定要試!!
2020-05-23
午餐