2023-04-14
The Shack樓高三層,前身是原居民的石屋,以小庭園木系風重新裝修,地下是廚師,二,三樓都是用膳的位置,每層面積都不算太大,不過採用咗無遮擋大玻璃窗設計,採光度十足,增加空間感之餘,日式的簡約,木系榻榻米設計,加上清脆的輕音樂,更加有種令人心情放鬆嘅居家感覺 令我超級迷戀的就係這裡得狗店主Polar Bear,來到cafe門口都已經被bear bear完全吸走咗我嘅眼球,白雪雪肥嘟嘟真係可愛到暈呀!這隻薩麼犬其實是店主所養的小寶貝,平時bearbear都會不時穿梭地下至2樓,同不同既客人打吓交道咁啦!有時更加會瞓咗係枱底,樓梯到,就好似安靜陪住你咁,佢完全唔怕陌生人,仲好welcome,超級溫馴,好多客人,小朋友等都忍唔住摸吓佢 (記住溫柔D),佢唔洗出聲都已經氹到大家好開心,阿B都笑到卡卡聲呀!而我就係咁同bear bear影靚相,實在太可愛喇! 🔮Cafe Latte 咖啡豆算是輕烘焙系列,所以有豆香之餘又不會太濃,入口順滑,唔知點解覺得呢種輕巧的咖啡味同間cafe輕鬆舒適的感覺好襯呀! 🔮以色列蕃茄燉蛋 芝士味好香濃,蛋黃還是7成熟的,面是濃濃的鮮蕃茄醬和肉碎等,有一種清
🔮Cafe Latte
🔮以色列蕃茄燉蛋
芝士味好香濃,蛋黃還是7成熟的,面是濃濃的鮮蕃茄醬和肉碎等,有一種清新的酸甜味.這個小食很特別呵!
🔮鮮果韓式窩夫 韓式croffle有濃郁的奶油香味,入口酥脆,配上藍苺果醬和新鮮的藍苺,阿B食到lam lam脷呀!
店主超級親切呀!如不是太忙她都會跟客人聊聊天!傾落偈先知道原來Bear Bear小時候是被棄養的,是店主收養了牠,視牠如寶貝。好在Bear bear都搵到個好主人咋!The Shack仲係一間Pet friendly 嘅cafe,店主非常歡迎客人帶埋佢地嘅狗狗來同bear bear一齊玩!呢度仲好welcome包場攪event.一個咁舒適嘅環境,約埋幾個知己,又或是親子樂都好適合呀!