2024-11-01
🍜河內越式料理喺尖沙咀做完嘢之後諗住搵間嘢快快脆脆食咗個晚餐佢經過呢間越式餐廳 聽過朋友講好好食 而且OpenRice竟然完全冇負評一於試吓佢 果然名不虛傳🥢極品牛三寶湯河粉 $73招牌必食嘅越南河粉 湯底濃郁 加上越南辣椒仔 更加突出湯嘅鮮味 牛肉半熟呈上 可以因應自己想食嘅生熟程度將佢浸熟 牛三寶,啱晒呢啲鍾意食牛嘅狂人 重點係佢嘅份量超級大 兩個人share一碗都冇問題🥢順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬 $70蕃茄湯濃郁 配埋蟹肉 令成個湯更更加鮮甜 扎肉好大舊 湯檬吸晒蕃茄湯超正👍🏻🥢越式豬頸肉(大) $74我諗呢個係我食過數一數二嘅燒豬頸肉 豬頸肉熟到燒到啱啱好 完全唔會乾仲好Juicy 而且佢切到好薄方便進食 都係個份量超級大,兩個人share冇問題👍🏻🥢法式牛油雞翼(4件) $54雞翼炸得,超級香脆 而且好大隻啖啖肉 但又唔會好似出邊嗰啲牛油雞翼咁油膩👍🏻🥢椰汁珍多冰 (叫面之後只需要加$12)椰汁清甜 超多珍多冰條條 童年回憶👍🏻唔會太甜👍🏻👍🏻🥢凍鹹檸七 (叫面之後只需要加$12)
喺尖沙咀做完嘢之後諗住搵間嘢快快脆脆食咗個晚餐佢
一於試吓佢 果然名不虛傳
🥢極品牛三寶湯河粉 $73
🥢順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬 $70
🥢越式豬頸肉(大) $74
🥢法式牛油雞翼(4件) $54
🥢椰汁珍多冰 (叫面之後只需要加$12)
椰汁清甜 超多珍多冰條條 童年回憶👍🏻唔會太甜👍🏻👍🏻
🥢凍鹹檸七 (叫面之後只需要加$12)