同朋友好耐冇見,想搵d環境舒服野食又好食嘅地方,最後揀左呢間cafe~我地大約係6點半左右入嘅,都唔洗排隊Cafe環境都幾光猛,店舖就唔算大,但係d枱唔算排得好密,而且d枱都夠大張,所以坐得都舒服我地三個人,所以叫左三個菜式:北非焗蛋、蒜片辣椒意粉、烤豬腩肉本身仲想叫個招牌打卡甜品蛋白脆餅,不過佢賣晒,唯有下次再早d黎講左個北非焗蛋先,呢個焗蛋味道係有d似係平時食開果d肉醬意粉嘅肉醬,好好味佢係由好多材料混雜而成,一兜仲有成3隻蛋打係個面,配多士食超夾仲有沙律伴碟,可以增加清新嘅感覺,個人覺得呢樣係必點抵食夾好味大大兜北非焗蛋之後個蒜片辣椒意粉就炒得好香蒜味,加埋少少辣味真係好惹味d蝦係急凍蝦,但都煮得好爽口,冇雪味唯一可以改善嘅位係可以落少d油,咁就perfect!超惹味蒜片辣椒意粉最後就係壓軸主角;烤豬腩肉!呢味菜真係好少會係cafe見到,應該都可以話係呢間cafe嘅signature dish黎成舊豬腩肉都好厚,個豬皮燒到脆卜卜,d豬肉有陣豬油香味,真係好好食最畫龍點精係個醬汁,配落豬腩肉度食可以大大減低個油膩感個人覺得呢樣都係必點!皮脆肉香不油膩烤豬腩肉個人覺得正常cafe都係
我地大約係6點半左右入嘅,都唔洗排隊

仲有沙律伴碟,可以增加清新嘅感覺,個人覺得呢樣係必點

北非焗蛋
抵食夾好味大大兜北非焗蛋

之後個蒜片辣椒意粉就炒得好香蒜味,加埋少少辣味真係好惹味

d蝦係急凍蝦,但都煮得好爽口,冇雪味

唯一可以改善嘅位係可以落少d油,咁就perfect!
蒜片辣椒意粉
超惹味蒜片辣椒意粉

最後就係壓軸主角;烤豬腩肉!

最畫龍點精係個醬汁,配落豬腩肉度食可以大大減低個油膩感

個人覺得呢樣都係必點!
烤豬腩肉

皮脆肉香不油膩烤豬腩肉

個人覺得正常cafe都係sell 飲品多,好少會連菜式都煮得咁出色

好欣賞嘅係每碟菜式好味之餘,仲好適合打卡

呢間cafe個人真係由心底裡推薦
2020-01-16