2011-11-13
今晚去左一個住係沙田河畔花園既朋友屋企食飯,食完飯,朋友送我去拾車,咁啱經過麗豪酒店,我朋友話呢度D蛋糕夜晚7點後有65折,好抵!最後我受唔住引誘買左4件蛋糕回家與家人分享。芒果拿破崙 $28折後 $ 18.2我問店員有乜好介紹,佢第一時間就介紹左芒果拿破崙,話好有多人買芒果拿破崙由3層酥皮所做,中間夾著厚厚既吉士忌廉最後加上幾片新鮮芒果和開心果做裝飾我自己本人鐘意食smooth d 既吉士忌廉,略覺吉士有點實呍呢拿合核朱古力 $38折後 $ 24.7店員話今個月以Nuts 做主題,推出左6款Nuts蛋糕,下個月又會有唔同既主題目,我覺得咁樣幾好,起瑪下次來可以試其他款式。呍呢拿合桃朱古力以3層不同既蛋糕組成;首先係合桃忌廉,我好似食到有少少榛子味,忌廉好滑好香中間係一層呍呢拿慕絲,味道唔太甜剛剛好最底係一層合桃朱古力Brownie,超多合核,超正!我媽媽最鐘意食呢件,佢話唔係好甜,啱佢口味!特濃朱古力慕絲 $28折後 $ 18.2特濃朱古力蛋糕底層係朱古力海綿蛋糕,在蛋糕上加上一層脆脆朱古力來增加口感,正!最上層係朱古力慕絲,慕絲好滑,朱古力味很濃,再加紅桑莓一齊食,感覺好Fresh
折後 $ 18.2
芒果拿破崙由3層酥皮所做,中間夾著厚厚既吉士忌廉
最後加上幾片新鮮芒果和開心果做裝飾
我自己本人鐘意食smooth d 既吉士忌廉,略覺吉士有點實 呍呢拿合核朱古力 $38
折後 $ 24.7
呍呢拿合桃朱古力以3層不同既蛋糕組成;
首先係合桃忌廉,我好似食到有少少榛子味,忌廉好滑好香
中間係一層呍呢拿慕絲,味道唔太甜剛剛好
最底係一層合桃朱古力Brownie,超多合核,超正!
我媽媽最鐘意食呢件,佢話唔係好甜,啱佢口味! 特濃朱古力慕絲 $28
折後 $ 18.2
最上層係朱古力慕絲,慕絲好滑,朱古力味很濃,再加紅桑莓一齊食,感覺好Fresh ,一D都唔膩 紅桑莓酥餅 & 38
折後 $ 24.7
店員說係今個星期既新產品,啱啱推出左2日
其實係我選蛋糕既時候,我一早就睇中佢
因為一件紅桑莓酥餅上就有8粒紅桑莓,差唔多等於係超市買半盒
而酥底就以牛油所做,食得出用左好多牛油,因為個酥餅好鬆化好香
總括來講以咁既價錢食到酒店水準既蛋糕簡直係超值,下次經過我一定會再買