2021-10-30
天氣開始轉涼又想打邊爐了~~但朋友鍾意食雞煲多d,傾左一輪搵到間兩樣都有既酒樓,仲要係新開架!今次就黎試試😋😋-🥘美饌B 雞煲海鮮放題套餐(美國SRF黑毛和牛) $288/位✨一坐低店員就問我地雞煲要辣定唔辣~~我地點左一份唔辣,配料有洋蔥、芫茜、豬皮,聞落好香!!雞肉食落又滑又彈牙,幾惹味🤤🤤豬皮都炒得好香,食落好爽脆~~份量唔算好多,食完可以留返quota再食其他野😏😏差唔多食完我地就order埋火鍋湯底同配料,順便出去拎埋醬料、飲品,選擇都好多~~加($38)仲可以任食魚生添!我地用QRcode落單後,魚生拼盤好快送上黎😍😍拼盤有三文魚、北寄貝、帶子、生蝦等,全部都好厚肉鮮甜👍🏻👍🏻湯底方面,我地就揀左姬松茸益菌湯~飲落好清甜,更加能夠帶出食材鮮味😋😋每枱附送既活海鮮盛盤都好豐富!有鮑魚、帶子、蟹、龍躉等,全部都好新鮮~~肉類選擇就有美國SRF黑毛和牛🐃、安格斯肩胛肥牛🐂、西班牙黑豚肉🐖同蒙古羊肉卷🐏~~我地最鍾意黑毛和牛!油花好靚,仲要入口即溶🤤🤤羊肉卷都唔錯,一d都唔羶~~最特別係丸類,選擇好多!有黑松露蝦丸、蟹籽墨魚丸、 芝心牛肉丸、梅菜豬肉丸等~~全部都好出色!黑松露蝦丸
一坐低店員就問我地雞煲要辣定唔辣~~
我地點左一份唔辣,配料有洋蔥、芫茜、豬皮,聞落好香!!
雞肉食落又滑又彈牙,幾惹味🤤🤤
豬皮都炒得好香,食落好爽脆~~
份量唔算好多,食完可以留返quota再食其他野😏😏
我地最鍾意黑毛和牛!油花好靚,仲要入口即溶🤤🤤
羊肉卷都唔錯,一d都唔羶~~
全部都好出色!黑松露蝦丸好濃味夠彈牙,推介👍🏻👍🏻
每樣試試好快就飽啦~~
最後每人order埋一杯Movenpick雪糕,真係超滿足❤️❤️