2021-11-21
💛 @ham6baang6laang6好開心冚棒唥喺旺角開咗分店!佢哋之前嘅舖頭喺佐敦,但店面比較細,難啲一班朋友去食,而家喺旺角就開咗間較大嘅分店😍 位置方便,環境舒適又寬敞!食物都一樣係超有水準!呢度走多元風,除咗有西式嘅食物,仲泰式同越式嘅飲品及主食㗎😚 對上一次食咗rice burger,今次就食吓其他嘢先:🍄🍳 啱啱好全日早餐 ($128)My all time favourite!!! 呢度嘅嘢食全部都係即叫即整,上菜嗰時熱辣辣香噴噴㗎!薯餅外脆內creamy好好味🥺 炒蛋未熟透嘅,非常香滑🥰 芝士大啡菇好邪惡但極好食!芝士份量好多而且係半流質,似creamcheese(?)🤤 厚切蒜蓉烤多士都勁香勁出色!仲有焦糖香蕉、煙肉、香腸、雜菜沙律添😋 成個dish好大份,本身同朋友想叫甜品都叫唔落喇xd🥓🍝 卡邦尼意粉 ($98)朋友叫嘅卡邦尼意粉都非常出色😋 意粉軟硬適中,醬汁夠creamy又充滿蛋香,加埋少少脆嘅煙肉,鹹鹹香香咁,味道適中,好中🤤🤤🥜☕️ 花生咖啡 熱 ($45)鍾意花生/ 花生醬嘅大家一定要飲喇😍 呢個咖啡真係超級香,有超濃嘅花生味,好正🥺 店員會另外比一匙羹
🍄🍳 啱啱好全日早餐 ($128)
🥓🍝 卡邦尼意粉 ($98)
🥜☕️ 花生咖啡 熱 ($45)
鍾意花生/ 花生醬嘅大家一定要飲喇😍 呢個咖啡真係超級香,有超濃嘅花生味,好正🥺 店員會另外比一匙羹嘅花生cream,就咁食就會更濃,我就直接加咗落咖啡度,我覺得都好夠味喇,好rich好幸福🥰
🍒🍹 泰式薄荷荔枝梳打 ($45)
朋友嘅梳打真係好正宗嘅泰式味道!梳打清爽解渴,荔枝清香,推薦~