2𝒞 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀 𝒯𝑜 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀「享受輕鬆音樂時刻🎼🎹」中午時候是一間舒適咖啡館,夜晚搖身一變變成爵士酒吧,提供多款酒類同西餐,輕鬆愜意的氛圍,吸引咗一班需要ℋ𝒶𝓅𝓅𝓎 𝒽𝑜𝓊𝓇的朋友仔,ℒ𝑒𝓉'𝓈 𝑒𝓃𝒿𝑜𝓎!𝓜𝓪𝓲𝓷𝓼🌶️🐓Peri Peri Chicken Lollipop $168葡式辛辣醬棒棒雞(Peri-Peri 醬腌製嫩雞,搭配沙拉)呢度招有特色的菜色,雞槌的形狀的棒棒雞先經過香料醃製,雞肉保持鮮嫩,肉質juicy ,外皮微辣帶中東烤雞的特色,辣粉超惹味,辣度可以接受,一口接一口食得超級滋味!另外仲配搭沙律🥗,以黑醋調味,整體感覺更淸新。🤍🍝Creamy Linguine Carbonara w/ Smoked Bacon $168培根卡邦尼扁意粉(扁麵條和煙燻培根,配上卡邦尼醬,飾以脆皮乾帕爾馬火腿)本身我就是Carbonara 的fans,呢度嘅意粉軟硬適中,卡邦尼醬不會過鹹,面頭有大量芝士碎碎,香氣超級豐富,Parma Ham 非常香脆,不會因為醬汁而變得軟淋淋,仲有煙燻培根,所有東西完美混合,yummy ! 𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓬𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵 💚 ✨Peter Pa
2𝒞 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀 𝒯𝑜 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓀
「享受輕鬆音樂時刻🎼🎹」

𝓜𝓪𝓲𝓷𝓼
葡式辛辣醬棒棒雞
(Peri-Peri 醬腌製嫩雞,搭配沙拉)

另外仲配搭沙律🥗,以黑醋調味,整體感覺更淸新。
Peri Peri Chicken Lollipop

培根卡邦尼扁意粉

(扁麵條和煙燻培根,配上卡邦尼醬,飾以脆皮乾帕爾馬火腿)

𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓬𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵
💚 ✨Peter Pan $128
Gin, Kalamansi, Lemon, Egg white, Ginger beer
💛顏色超美,以檸檬黃色為主色,上面有檸檬片作為裝飾,仲有橙色🧡🧡點綴,味道方面充滿橘子香,非常容易入口,蛋白加添綿綿口感,感覺好似Peter Pan一樣咁輕盈,喜歡果香風的朋友會喜歡,推薦!

𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵
🍑Peachy Refresher $98
Peach, Mint, Yuzu Tonic
如果不想喝酒,呢一個桃味梳打係一個好好嘅選擇,充滿蜜桃🍑香氣,仲加咗薄荷葉,味道好清新!

🎼本身以欣賞音樂為主,無想過食物飲品質素都好高,絕對帶來驚喜,晚間的live band 水準都好高,好適合同朋友聚會or 情侶約會。

🎤逢星期234 & 日(Sun)
🎹The CUHK Jazz Collective is hosting jamming and open mic sessions.
響起輕鬆爵士音樂,有時客人都可以一齊夾band!

🎫逢星期5 (Fri) & 六 (Sat)
Formal performances 正式表演
($300 includes 1 drink)

🎹Cheek to Cheek (中環)
📍中環蘇豪奧卑利街17號地舖
(Closed on Monday)

#CUHKJazzCollective #JamSession #OpenMicNight #LiveMusic #jazzlovers #hkjazz #hklivejazz #timeformusic #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodie #cheektocheek #hkfood#香港 #香港美食 #美食推薦#美食日記#中環#中環美食 #中環酒吧#中環lunch #中環 #central #centralsoho #soho
Peri Peri Chicken Lollipop