2019-04-28
放工喺銅鑼灣行下街見到我去搵嘢食喺銅鑼灣大部份嘅餐廳都係以拉麵同埋燒肉為主,今日同女朋友就好想搵一間食扒嘅餐廳但係銅鑼灣選擇好似比較少 所以我哋就去咗灣仔駿景酒店嘅Monkey cafe坐低就好快叫咗餐廳嘅晚餐,最後女朋友就叫一個西冷扒而我就叫咗一個肉眼扒,先講講個價錢其實好多人認為酒店食飯嘅價錢相對地會比較貴,但呢一間酒店收嘅價錢亦都相對地平民邊個講一講個前菜,前菜就有一個餐包另外仲有一個羅宋湯,羅宋湯味道好濃郁唔似係溝過水嚟到佢煮嘅入邊嘅料亦都好足好多蔬菜同埋好多肌肉音樂好豐富好滿足,餐包亦都係熱辣辣,茶上牛油,點一點個羅宋湯,食嘅味道亦都係去到另一個層次講一講個主菜西冷扒識落肉質豐富有咬口連埋一啲薯條去配合返個蒜蓉汁亦都係好好食,另外一個西冷牛扒肉質比較林,咬落亦都有好多肉汁配埋個黑椒汁簡直係絕配但其實我覺得如果唔配汁就咁食嘅話其實都好好食呢一間餐廳好值得推介俾大家,係一個唔係太起眼嘅地方,估你唔到竟然有一間食扒咁好食嘅餐廳