2020-06-07
記得依間拉麵一開嘅時候都幾出名,估唔到而家已經開咗咁多間分店🤔拉麵控當然要出動實測下~.極濃雞白湯拉麵 $138主打點可以唔試🙆🏼♀️用赤雞熬製六個鐘既湯底🤤可以見到個湯呈奶白色而且係無乜油,飲落果然係好濃厚雞湯味但又唔會過膩🥰麵條岩岩好唔會話過硬過林,吸晒啲湯汁勁入味,叉燒大大塊之餘又唔會話太肥不過唔夠嫩,溏心蛋都好流心,最特別係有一大團炸牛蒡,食落炸卜卜或者浸落雞湯一齊食都好正🙈.北海道激濃蟹湯拉麵 $138期間限定😍個湯望落好似同雞白湯一樣食咁~但食落係完全唔同,飲落都一樣係好creamy且有好鮮甜既蟹味🤤而且佢啲蟹肉比得一啲都唔手軟,每一口拉麵都可以連埋一齊食🥰勁正!!成碗麵口感勁豐富~美中不足係洋葱團好難散開,有時唔想食到洋葱都避唔到🥺(我無偏食架haha).總結,如果鐘意食濃厚感既依間絕對唔會失望,同埋食得出淨係湯底已經好有誠意🤤會令你想飲晒啲湯佢~私心的我愛蟹湯多啲🤭
極濃雞白湯拉麵 $138
北海道激濃蟹湯拉麵 $138