2021-11-06 601 瀏覽
一直都好想再食蝦湯摻摻,午餐約左朋友食mimila,幾快就可以入座。今日叫咗 喇沙蝦湯配美國牛肉,default麵食係摻摻,野飲跟凍mimila奶茶。本來仲想叫上次試過嘅 去骨菠蘿雞中翼,但今日暫停供應就作罷了。喇沙蝦湯 光睇賣相就覺得材料非常豐富,湯裡面蝦嘅味道好濃郁,豆卜索晒啲蝦湯,令到每啖都有滿滿嘅蝦湯味。芽菜爽脆,另外摻摻入面油麵同米粉嘅比例剛剛好,軟硬口感唔錯,份量好多。魚片都好彈牙,仲有半隻雞蛋送麵。蝦已經有剝殻方便食用,不過蝦肉有少少老,但唔影響整體味道。另一樣驚喜係肥牛份量非常多,味道都好夾蝦湯。另外仲會有炸蒜附上 令成碗摻摻嘅口感更豐富。奶茶唔算太甜,幾好飲。雖然呢碗摻摻百𡃁蚊有少少貴,但呢個商場嘅食肆入面比較黎講其實價錢尚算合理,而且食物都真材實料,都物有所值。

另一樣驚喜係肥牛份量非常多,味道都好夾蝦湯。
喇沙蝦湯配美國牛肉

另外仲會有炸蒜附上 令成碗摻摻嘅口感更豐富。
奶茶唔算太甜,幾好飲。

2021-11-06
喇沙蝦湯配美國牛肉