2012-05-14 343 瀏覽
母親節, 媽咪話要食日本菜, 早個多星期上嚟搵下, 就搵到呢間, 見咁多"哈哈笑"就訂位去試試。一行八個大人, 四個豆丁。七時入坐, 七時半齊人落單叫野食。 全場只得一位日本人, 無法溝通, 一位香港人做足全場, 只叫落單, 都叫了好幾次。我們一共叫左十多樣冷熱菜, 一等四十五分鐘, 先嚟一碟蕃茄沙律, 再催再等, 共一個半小時後先繼續上大部份野食, 真係等到呆左!!餐牌入面菜式不多, 價錢偏貴! 我們一向都覺得價錢貴是不成問題, 但係最重要食得開心好味。但好可惜以佢咁嘅服務, 食龍肉都冇味, 仲要咁貴, 簡直係酒店嘅價錢。雖然當晚星期六, 應該有很家庭會慶祝母親節, 但觀察過, 全店不大, 當晚都未有滿坐, 但真很奇怪會有如此的服務! 我們所落單的食物當中, 比較好味的都有幾道菜, 較特別的就有他們的斧飯, 用了一個似熱窩嘅野上, 好似一個桶飯咁, 熱騰騰都幾香, 不過飯質會比較淋, 味道都可以。我們叫了蟹肉及海鮮。另外, 海胆壽司其實都值得一試, 我從來都冇食過可以有一件過成件魚咁大塊嘅完整海胆, 食落都好鮮甜。另外, 燒油甘魚頭, 味度都不錯, 燒得很香, 魚肉很滑, 不過要HK
!!

我們所落單的食物當中, 比較好味的都有幾道菜, 較特別的就有他們的斧, 用了一個似熱窩嘅野上, 好似一個桶飯咁, 熱騰騰都幾香, 不過飯質會比較淋, 味道都可以。我們叫了蟹肉及海鮮。另外, 海胆壽司其實都值得一試, 我從來都冇食過可以有一件過成件魚咁大塊嘅完整海胆, 食落都好鮮甜。另外, 燒油甘魚頭, 味度都不錯, 燒得很香, 魚肉很滑, 不過要HK$250半份。鰻魚糯米飯味道都OK, 但是飯質太淋, 份量亦太細。

食物方面, 其實尚算OK, 不差, 但衡量佢咁嘅價錢及服務, 必定冇番單!唔會再嚟了!
2012-05-12
慶祝紀念