2024-08-23
呢排放工成日心郁郁想去居酒屋chill吓🍻 今晚嚟到尖沙咀居酒屋 「鳥炎屋」,見到menu好多菜式都係我嘅至愛❣️ 餐廳俾我感覺好有舊日本居酒屋feel,燈光調到暗暗地,而且環境唔會好嘈,放工嚟同朋友傾吓計啱晒😁左口魚壽司 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️見到有我最鍾意嘅左口魚壽司當然要試!左口魚經灸燒後,油脂更香更重,放入口溶化嘅感覺係其他魚生俾唔到嘅,所以如果你未試過嘅一定要試👍🏻雜錦刺身沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店家好好,將酸酸地嘅沙律汁分開上,可以隨住自己嘅喜好加入沙律入面!沙律上嘅魚生新鮮,而且份量好足好豐富!帶子刺身 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️新鮮嘅帶子鮮甜度十足,新鮮嘅刺身永遠無得輸!牛脷串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係朋友嘅至愛!牛脷燒得剛剛好,外面少少焦香,內裡軟熟但保持咬口👍🏻 調味唔會好重,食得出濃濃嘅牛脷味,值得推介✨鰻魚玉子卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鰻魚玉子卷又係食極唔厭嘅菜色!甜甜地嘅玉子卷蛋味好重,口感濕潤滑溜,入面卷住又係甜甜地嘅鰻魚,成件事好幸福💜碎蔥吞拿魚腩卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️超多吞拿魚腩蓉嘅壽司卷,配上青瓜同大蔥絲,味道帶有一點清新,配埋少少薑片食好正😁芝士大啡菇 ⭐️⭐️⭐️⭐️芝士味濃郁,塗滿喺大啡菇上面再焗,入口全是溶化咗嘅芝士,
左口魚壽司 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雜錦刺身沙律 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
帶子刺身 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
新鮮嘅帶子鮮甜度十足,新鮮嘅刺身永遠無得輸!
牛脷串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鰻魚玉子卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
碎蔥吞拿魚腩卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士大啡菇 ⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士味濃郁,塗滿喺大啡菇上面再焗,入口全是溶化咗嘅芝士,配埋多汁嘅大啡菇,同朋友一人一半唔夠食呀🤣
特製蒜蓉燒茄子 ⭐️⭐️⭐️⭐️
呢味有啲似平時燒烤店食嘅,當然無放濃味嘅調味料,簡單用蒜蓉為茄子增加惹味,已經夠晒好食啦😌