2020-04-30 220 瀏覽
係IG平台成日見到唔少人幫襯Ocio,評價一律都幾好咁,但親自試過之後,真心覺得可一不可再。我已經好少會打劣評,但有種種因素令我覺得餐廳有好多野需要改善,希望佢地會正視。首先係上菜速度,唔知餐廳係咪近排先開始做外賣服務,朋友覺得上菜速度有啲慢,而當時堂食食客只有三枱左右。餐廳忙緊處理外賣訂單,所以上得頗慢,我覺得可以再改善下兩邊嘅速度。另外係衛生方面問題,雖然知道餐廳通常點都會有小強或者老鼠,好難完全避免,但如果有小強明目張膽咁係食客面前出現,點都會扣分。當晚食食吓見到隔離枱地下出現一隻垂死掙扎嘅小強,都好大隻下,之後同咗店員講,店員好迅速處理,呢樣值得讚嘅。不過幾秒後就將啱啱入嚟嘅食客安排坐係同一位置上,總覺得個枱食客有啲慘。-奧斯BBQ醬春雞伴意粉 $118燒春雞整體肉質好鞋身,雞髀部份好少少,但整體都做唔到嫩滑口感,令人失望。BBQ醬調味一般,唔夠香濃。醬汁份量亦唔多,令意粉失色。-軟殼蟹黑松露意大利飯 $128同行友人叫咗呢款飯,我都少嚐咗啲啲。軟殼蟹味道不錯,蟹膏部份夠鹹香,口感頗酥脆。但黑松露意大利飯調味同樣出事,明明黑松露係濃味配料,但燴飯味道依然係偏淡。-鑊仔伯爵茶雪山

-奧斯BBQ醬春雞伴意粉 $118
奧斯BBQ醬春雞伴意粉

-軟殼蟹黑松露意大利飯 $128
同行友人叫咗呢款飯,我都少嚐咗啲啲。
軟殼蟹黑松露意大利飯

-鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 $79
本身對呢款甜品甚有期望,覺得賣相亦唔差,但厚身熱香餅食落不過不失,易滯之餘,口感唔夠輕盈,伯爵茶味道唔算突出。只有配上雲呢拿雪糕同食,冷熱口感先令熱香餅味道有所昇華。
鑊仔伯爵茶雪山熱香餅

整體而言,個人認為只有忌廉粟米餐湯係全晚最好味嘅菜式,實在令人失望。
2020-04-29