新都城二期最近新開咗一間台式麵店,晚飯時間都幾多人食,咁啱今日有啲興致,就入咗去試下!💡餐牌都係一啲台灣出名嘅麵食,有牛肉麵同乾拌麵,仲有一啲餃子添🥟 選擇都幾多,而且價錢唔貴。我揀咗基隆廟口麵線,套餐包埋餃子十隻以及可以加錢配台式飲品。餃子我選了原味水餃,飲品則是台灣茉香綠茶🌸 麵線有肉丸作為配料,再加上了一點芫荽,賣相挺吸引。份量方面都夠多,味道也不錯,食落去唔咸。$48 麵線包埋十隻餃子真係好抵!🤤 入面係豬肉餡料,餃子皮食落去都煙銀,唔係一咬就淋到散開哂個種。不過對我嚟講份量真係有啲多,我諗五隻都應該夠食。飲品我加咗 $6 配台灣茉香綠茶。味道同出面台式飲品店買的一樣,少少甜但好喝!💕 杯的圖案也很可愛❤️附上家人點的原味鍋貼,一樣是豬肉餡料,煎到金黃色,食落去好香好脆!😙

基隆廟口麵線

原味水餃